درسهایی از مدیریت ژاپنی (۲)
تاریخ : جمعه، 17 آبان ماه ، 1387
موضوع : داستان های مدیریتی


با آنکه در شرکت‌های توليدی ژاپن، قسمتی وجود دارد به نام کنسا (کنترل کيفی )، که اين قسمت نبض هر کارخانه است، هر فردی سعی می‌کند کنترل کننده کار فرد قبلی باشد لذا همه سعی می‌کنند قطعه خوب و بی نقص ارائه دهند کارگری که قطعه‌ای را توليد می‌کند به چشم يک خريدار به آن نگاه می‌کند. اگر کاری خراب شود کسی از صاحب کارش نمی‌ترسد بلکه چون می‌داند نفر بعدی که برای مرحله بعدی کار را تحويل می‌گيرد مجددا کنترل می‌کند و اگر کار ايراد داشته باشد آن را عودت می‌دهد، سعی می‌کند کار را به بهترین شکل انجام دهد. در واقع در خط توليد، هر بخش نسبت به بخش ديگر مثل مشتری است. 
برای حفظ روحیه کارکنان محل کار معمولا در اماکن آفتابگیر و مشرف به مناظر طبیعی احداث می‌شود و ناهارخوری را هم در قسمت فوقانی و دارای چشم انداز بنا می‌کنند. 
 
-------------  منبع:

http://www.docfa.ir/Management/modules.php?name=News&file=print&sid=586